fredag, februari 01, 2008

Pappan från frostmofjället

Börjar gå troll i Wildabebins 1års kontroll. Först så hörde dom aldrig av sig, sedan ringde vi och mötes av det som gör en asless köväntande pappa lycklig, "Tryck in ditt telefonnummer och avsluta med fyrkant så ringer vi upp dig". Tyvärr funkade dock inte tjänsten så bra eftersom man efter man följt instruktionerna fick veta att "Vi har inga lediga tider" Klick!

Men så tillslut en dag träffade vi rätt, fick tid för 1 årskontroll och Wildabebin och mamman drog iväg. Längd, vikt och all den övriga kontrollen funkade smärtfritt men när det kom till vaccinationen tog det stopp. Vaccinationsdoser i kylar som visar +32 grader efter misstänkt haveri är visst inget att föredra. Nytt vaccin och ny tid fick skakas fram och idag var så dagen kommen när Wildabebins 1 årskontroll skulle slutföras!

Snöstorm, ilskna vindar, oplogade vägar och igendrevade gång och cykelvägar gjorde dock det hela till ett betydligt större äventyr än vad som var tänkt. Wildabebins mamma tog den varma goa bilen i morse till jobbet och kvar stod vagnen och väntade.

Påpälsade för att inte frysa mötte vi Kung Bore och kampen kom inte bara att handla om att knuffa, dra och slita vagnen genom halvmeter hög snö utan också få Wildabebin att förstå att det inte är lika obehagligt, kallt och snöigt om man ligger ner istället för, att som hon, hänga ut ur vagnen skrikandes, gråtandes och många gånger endast centimetrar från att ranla ur och helt enkelt bli kvar i en snödriva. Gick väl sådär kan vi väl säga på båda punkterna men tillslut kom vi fram och sprutan satts i låret och det hela var över på några minuter.

Passade på att fira att 1 årskontrollen nu äntligen är slutförd men gofika på konditori Holms tillsammans med min vän C och hennes barn. Vännen C som under förra veckans kraftiga snöväder helt enkelt fick vända om och hämta fjällpulkan där hon packade ner sin 5 månaders bebis och bobben när storasyster skulle hämtas på dagis. Gråtandes drog dom alla hemåt i ovädret. Det är underbart att bo i Norrbotten!

Förresten, på tal om 1 årskontroll, har vi haft öppet köp ända fram till nu eller är det från och med idag garantin gäller på samma sätt som med vårt nybyggda hus efter slutbesiktning?

Inga kommentarer: